gore

  • Baner Optina Alibunar

ШКОЛА ИЗ ЛОКАВА НА ФЕСТИВАЛУ У РУМУНИЈИ

OSLokveRumunijaУ периоду од 23-25.11.2018. године, на позив домаћина, ученици и запослени Основне школе „3. октобар“ из Локава присуствовали су 18. по реду фестивалу „Амбасадори уједињења“ у Алба Јулији, у Румунији, који се одржава уочи румунског националног празника 1. децембра, а под покровитељством Министарства просвете Румуније.

 

Поред представника домаћих жупанија, фестивалу су присуствовали ученици из Украјине, Бугарске и Србије, коју је представљала школа из Локава. Централна свечаност почела је у суботу, 24.11.2018. године, дефилеом у народној ношњи. Испред катедрале одржана је служба и кратко историјско предавање. Поподне је у великој сали Студентског центра реализована приредба, на којој се школа из Србије успешно представила са две народне песме и сплетом румунских народних игара. У току овог кратког боравка у Румунији, гости из Локава обишли су тврђаву „Дева“ и замак Сибињанин Јанка у Хунедоари.

OSLokveRumunija 2

Чланови делегације из Локава, на челу са директором школе Јоном Сфера, захвални су општини Алибунар што им је омогућила да реализују ово путовање и одазову се позиву домаћина, те на тај начин допринесу одржавању чврстих веза са својим сународницима. Осим тога, ова посета доприноси целокупном неговању добросуседских односа и међуграничне сарадње Румуније и Србије, по чему је наша општина више него позната.

Tags: osnovna škola, lokve

Print Email

Baner Pecat 211x81