ДАНИ МИЛОША ЦРЊАНСКОГ У ИЛАНЏИ

1. naslovnaУ Иланџи је у петак 26. октобра 2018. године под покровитељством општине Алибунар, Месне заједнице Иланџа и Центра за културу општине Алибунар одржана традиционална Свечана академија „Дани Милоша Црњанског“ посвећена великану српске књижевности, Милошу Црњанском.

Свечана академија поводом 125 година од рођења Црњанског започела је парастосом у цркви, након чега су представници општине и места са гостима, посетили кућу Милоша Црњанског и породичну капелу где су поставили венце и цвеће у знак сећања на писца.

Затим је у просторијама Дома културе у Иланџи уприличен културно-уметнички програм посвећен једном од наших најзнаменитијих књижевника. Програм је отворио председник општине Алибунар Душан Дакић, који је пожелео свима добродошлицу и као председник општине и као мештанин Иланџе. Међу учесницима овогодишње Академије били су и новинари и књижевници Ново Томић и Живојин Драгослав, као и глумац Лепомир Ивковић који је извео историјску монодраму о Степи Степановићу. Публика је такође, могла да ужива у балету, инструменталу на флаути, вокалним извођењима, хорском певању и песницима.

Неговањем правих вредности и очувањем традиције, као што је ова Свечана академија, чувамо сећање на великана, који живи не само кроз своја вечна и непролазна дела, већ и кроз сећање, које докле год постоји, живеће и дух Црњанског међу нама.

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Print

FaLang translation system by Faboba