gore

  • Baner Optina Alibunar

КАРАВАН „ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ“ У АЛИБУНАРУ

IMG 0038У петак 05. октобра 2018. године Алибунар је посетио пети по реду, сада већ традиционални гастрономски караван „Изађи ми на теглу“у коме се такмичари из целе Србије труде да припреме најбољи ајвар.

Ове године у Алибунару се у спремању ајвара надметало 15 екипа из целе општине, од којих је свака од њих показала своје умеће и покушала да испржи најбољи ајвар. Целодневна манифестација протекла је у духу дружења, песме и игре. Мирис паприке ширио се спортско-рекреативним центром “Шицарница” и целим насељем Брег. На тихој ватри уз непрестано мешање крчкало се 15 казана најлепшег јела на свету, тзв. српског кавијара. Поред вредних учесника, на бини се одвијао културно-уметнички програм у коме су уметници пружили ужитак свим присутнима. Трочлани жири на челу са специјалним гостом господином Хаџи Сашом Мишићем, чувеним мајстором кулинарства који је познат по изузетно строгом приступу када је кухиња у питању, након детаљне анализе одлучио се за три, по њиховом мишљењу, најбоље екипе. Треће место припало је Удружењу креативних жена Карловчанке, друго место заузела је екипа из Иланџе „Доћеш ми на ајвар“ док је прво место освојило Удружење жена Марија Прита из Селеуша. Победничка екипа пласирала се директно у финале које ће се одржати 13. октобра на Ади циганлији у Београду и добила вредан поклон, чувени шпорет  „Смедеревац“.

Хаџи Саша Мишић изразио је изузетно задовољство целим догађајем као и гостопримством алибунарчана, уз наду поновног сусрета у будућем периоду. По већ утврђеном обичају, целокупна количина ајвара одлазикараваном у хуманитарне сврхе, а учесницима после свега остаје добра забава, дружење и лепе успомене.

IMG 2429 1

IMG 2450 1

IMG 2515

Print Email

Baner Pecat 211x81