gore

  • Baner Optina Alibunar

ОПШТИНИ АЛИБУНАР ДОДЕЉЕНО 4 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РЕГРЕСИРАН ПРЕВОЗ УЧЕНИКА

put djaci 2 1600x1200На свечаности поводом потписивања уговора са представницима локалних самоуправа са територије АП Војводине, које су путем конкурса оствариле право на средства за регресирање превоза ученика средњих школа у вредности од 182 милиона динара, међу 44 општине нашла се и општина Алибунар.
Општини Алибунар за превоз средњошколаца припало је 4 милиона динара, а уговор је у име општине потписао Ивица Росић, начелник за привреду, јавне службе и развој. “Део средстава за превоз наших средњошколаца смо обезбедили кроз овај конкурс, а већи део обезбеђујемо из буџета наше општине. Општина Алибунар и њено руководство имају јасну политику подршке школовања - ученика основних, средњих школа и студената. Трудимо се да родитељима и на овај начин олакшамо школовање деце. Локална самоуправа пројектом бесплатног превоза за све ученике са своје територије подржава и поспешује образовање младих људи који због образовања путују у Панчево, Вршац и Алибунар. “
 
put djaci 6 1600x1200
     
Присутнима се обратио председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је том приликом рекао је да је ово значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се њим шаље порука подршке ученицима који су одабрали школовање изван места у којима живе.
„Показали смо способност да инвестирамо у образовање, те да у односу на јачање наших финансијских капацитета за то издавајамо све више средстава и то ће остати један од приоритета Покрајинске владе“ - рекао је председник Мировић.
 
put djaci 1 1600x1200
     
Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за управу, прописе, националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, рекао је да је овај конкурс само један у низу показатеља континуиране и плодоносне сарадње између локалних самоуправа и покрајинских власти.
 
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81