gore

  • Baner Optina Alibunar

ЕКОНОМСКО - ТРГОВИНСКА ШКОЛА "ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ" АЛИБУНАР - УПИС УЧЕНИКА У ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ

DSCN5285 1600x1200До самог уписа у средњу школу је остало још неколико дана. Интезивне припреме за матуру и полагање матурских испита су најактуелнија тема међу матурантима и њиховим родитељима. Велики број ученика се већ определио за средњу школу коју ће уписати.


Економско – трговинска школа “Доситеј Обрадовић” из Алибунара спремно дочекује нову генерацију малих матураната.

 

 

Ученици се могу определити за један од три смера, и то:

- Економски техничар (на српском језику)

- Економски техничар (на румунском језику)

- Финансијски администратор

- Трговац (трогодишњи смер)

 

Као што знамо, општина Алибунар је мултиетничка средина и школа пружа могућност праћења наставе и на румунском језику за смер економски техничар. На тај начин је омогућен континуитет у настави и чиме је олакшано даље школовање у Румунији, где велики број ученика, након завршене средње школе “Доситеј Обрадовић” успешно уписује факултете и настављају своје дошколовавање.

Према речима директора Економско – трговинске школа “Доситеј Обрадовић”, Саше Лекића, највеће предности ове школе су квалитетни и посвећени професори, добро опремљени кабинети, квалитетан наставни програм, а безбедност у школи је на високом нивоу. Предност је и што ученици са територије општине Алибунар имају бесплатан превоз, што значајно умањује трошкове школовања родитељима.

И директори основних школа на територији општине Алибунар препоручују својим матурантима да упишу средњу економску школу у Алибунару и да школовање наставе у јединој средњој школи у нашој општини. Један од примарнијих разлога је што се школа налази у њиховом месту и сам прелазак у нови, виши круг њиховог образовања не представља толики стрес јер остају у заједници коју одлично познају.

 

Print Email

Baner Pecat 211x81