gore

  • Baner Optina Alibunar

ПРВА ДЕЧИЈА “ПАРАДА БАЛОНА ОД САПУНИЦЕ” У ОПШТИНИ АЛИБУНАР

parada balona od sapunice2У време када мобилни уређаји постају “најбољи пријатељи” наше деце, а број пратилаца на друштвеним мрежама представља ирационални круг особа са којим се “дружимо”, у нашој општини је из основне школе “Први мај” проистекла дивна идеја од стране ученика и њихових наставника и учитеља.

Прва “Парада балона од сапунице” данас је продефиловала кроз сеоски парк у Владимировцу. Малишани, ученици млађих разреда основне школе “Први мај”, заједно су са својим учитељима старијима показали колико им је дружење и заједнички тренуци обојени смехом и дечијом игром битни током одрастања. Ово дружење је имало за циљ да пружи инспирацију и срећу, умножавајући радост међу децом и одраслима који су се ту нашли. Деца су понела своје ручно направљене звиждаљке, а сапуница, специјално припремљена за прављење балона, је унела додатну веселу ноту малишанима током овог дружења.

 

parada balona od sapunice1 1600x1200

 

"Ово занимљиво дружење које смо иницирали, испунило је очекивања наше деце и нас, њихових учитеља. Више од сат времена у веселој, пријатној и опуштеној атмосфери деца су се максимално дружила, а то је оно што у данашње време недостаје сваком од њих, што ми као наставници одлично свакодневно уочавамо", рекао је учитељ Иво Торбица, један од организатора овог дружења.

 

parada balona od sapunice4 1600x1200

 

Судећи по осмесима и расположењу које је ово дружење донело, стичемо утисак да ће се претворити у нову традицију у општини Алибунар, а иницијатори идеје најављују да ће на следеће дружење позвати малишане и из осталих основних школа широм наше општине, али и шире, јер је једини за учешће услов добра звиждаљка, весело расположење и дечија радост.

Print Email

Baner Pecat 211x81