gore

  • Baner Optina Alibunar

СТЕФАН СЕРАТЛИЋ ИЗ ЛОКАВА ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ РЕЦИТАТОРА У ВОЈВОДИНИ

IMG 3061 1600x1200Завршна смотра најбољих рецитатора Војводине под називом „Песниче народа мог“ саставни је део јединствене селекције за Републичку смотру рецитатора, и одржана је у Сечњу, од 21. до 23. априла.
Смотра рецитатора је изузетно сложена и масовна манифестација која подразумева школске, општинске, регионалне и покрајинске такмичарске манифестације, до самог финалног републичког такмичења, које ће се ове године одржати у Ваљеву 19. маја. На пет зонских смотри – Суботица, Сремска Митровица, Чока, Бач и Ковин пласирало се 498 рецитатора. На смотрама стручни жири је одабрао 159 рецитатора у 3 старосне категорије: најмлађи узраст 1- 4 разред, средњи узраст 5 – 8. разред и старији узраст - средњошколци и старији. Жири покрајинске смотре у саставу: Миодраг Петровић, Каталин Фазекаш, Ана Лесковац, Нику Чобану, Михајло Зазуљак и Катарина Челиковић прогласили су најбоље рецитаторе Војводине и одбрали по 9 рецитатора из сваке категорије, међу којима је и наш Стефан Сератлић, ученик основне школе “3.октобар” из Локава.

Само такмичење има за циљ да развија код деце осећања за основне етичке и естетичке норме које садржи поезија, култивисање говорног израза и развијање комуникацијских вештина, али и неговање и очување свог матерњег језика као основног обележја националног идентитета и неговање културе говора и јавног сценског наступа, што је све Стефан Сератлић на овом такмичењу и показао. Пред њим је следећи круг такмичења, а у наше и име суграђана општине Алибунар желимо му пуно среће на републичком такмичењу!

 

Print Email

Baner Pecat 211x81