gore

  • Baner Optina Alibunar

ОПШТИНА АЛИБУНАР ПОМАЖЕ ПЧЕЛАРИМА

pomoc pcelarimaПокрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу обезбедио је у сарадњи са фирмом „Evrotom“ doo донацију лекова за пчеле за 40 општина, међу којима је и општина Алибунар. Општини Алибунар је овом приликом додељено 182 лека Varotom и 81 комада паковања Forssatom, који служе за сузбијање паразита у кошницама и прехрану пчела.
По основу уговора о суфинансирању програма за примену нових технологија у АП Војводини,  донет је Закључак о донацији лекова за пчеле, а право на донацију су  имала регистрована пољопривредна газдинства са територије АП Војводине, са активним статусом као чланови Удружења пчелара са пријављеним бројем кошница у Управи за Трезор.
Ивица Росић начелник за привреду, јавне службе и развој, састао се у малој Сали СО Алибунар са представницима 3 удружења пчелара са територије наше општине и информисао их о лековима који су допремљени. При уручењу лекова, упознао је чланове удружења пчелара са комплетним програмом лекова И начином коришћења. Такође је похвалио удружења која су прикупила неопходну документацију о броју кошница које поседују и праворемено податке доставили надлежном одељењу  општинске управе.
 
IMG 27e7b86b1ef6c27fba07366459825563 V 1600x1200
     
Додели лекова за пчеле су присуствовали и представници локалне самоуправе, међу којима је била и заменица директора Туристичке организације општине Алибунар, Весна Пурић,  са којом су представници пчелара разговарали о организацији овогодишњег Сабора пчелара.
Удружења пчелара којима су додељени  лекови су:  “Багрем” из Алибунара, “Банатска пчела” и “Пчелица”, оба из Банатског Карловца. Пчелари нису крили задовољство, обзиром колико им је значајна додељена донација, а према њиховим речима примена добијених препарата ће уследити одмах након првог пролећног прегледа пчела. 
    
 

Print Email

Baner Pecat 211x81