gore

  • Baner Optina Alibunar

ОПШТИНА АЛИБУНАР ДОБИЛА ПОДРШКУ ИЗ ФОНДА ЗА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

podrska iz fondaПодршку из Фонда за локалне самоуправе Министарства државне управе и локалне самоуправе за реализацију пројеката ове године добило 59 општина и градова Србије, а међу њима је и Општина Алибунар којој су додељена средства у износу од 950.000,00 динара за финансирање Пројекта набавке серверских рачунара за локалну пореску администрацију општине Алибунар. Уговор о коришћењу поменутих средстава из буџетског фонда за програм локалне самоуправе  испред  Министарства државне управе и локалне самоуправе потписао је министар Бранко Ружић, а у име општине Алибунар уговор је потписао Илија Пенца, начелник одељења  за послове СО Алибунра, председника Општине и Општинске управе. 
„Фонд за локалне самоуправе смо ове године увећали 32 пута, тако да је 320 милиона динара значајна подршка општинама за сређивање инфраструктуре, повећање ефикасности самих управа и боље пружање услуга грађанима, али и организацији културних спортских, туристичких и других манифестација које су од посебног значаја за ове средине“, рекао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.
Циљ овог програма је да се помогне локалним самоуправама у пословима који су њихова изворна надлежност, а да им је подршка потребна говори и чињеница да је 120 локалних самоуправа пријавило 171 пројекат.
Из Фонда за локалне самоуправе биће финансирана реализација три врсте пројеката, па је 33 локалне самоуправе  добило више од 262 милиона динара за инфрструктурне радове на вртићима, школама, објектима културе, спорта и јавне управе, комуналној инфраструктури, јавним парковима и расвети.
Такође, 18 општина и градова добило више од 48 милиона динара за набавку савремених информационих технологија које ће омогућити увођење е-Управе и боље пружање услуга грађанима и привреди, међу којима је и општина Алибунар,  док ће са више од 10 милиона динара бити подржано осам локалних самоуправа у организацији културних, спортских и туристичких манифестација.
 
FullSizeRender 1600x1200
 
 
 
 
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81