gore

  • Baner Optina Alibunar

ЈУБИЛАРНА 40. ОПШТИНСКА ДЕЧИЈА СМОТРА ФОЛКЛОРА И ТРАДИЦИЈЕ

DSCN4693 1600x1200Јубиларно, 40. годину за редом, одржана је Дечија смотра музике и фолклора на којој је учествовало преко двеста малишана из ансамбла Центра за културу из Алибунара, Владимировца и Банатског Карловца, Културно-уметничког друштва “Свети Никола” из Иланџе и ансамбла основне школе “3. октобар” из Локава. 
У пуном Дому културе у Алибунару деца су одиграла сплет игара које је публика поздравила громогласним аплаузима. Такмичили су се у две категорије: млађи узраст, од првог до четвртог разреда и старији узраст - од петог до осмог разреда основне школе. 
Стручни жири у саставу Петар Павлов и Драган Мичић, оцењивао је наступ, тежину корака, ношњу и музику, али резултати оптшинске смотре у Алибунару ће бити познати након завршетка свих такмичења у Јужнобанатском округу. Након судијске одлуке победници из Јужног Баната ће добити шансу да се представе и на покрајинској смотри која ће бити одржана следећег месеца у Панчеву.  
 
DSCN4798 1600x1200
 
DSCN4646 1600x1200
 
На самом почетку такмичења Предраг Белић, председник Општине Алибунар, поздравио је све присутне нагласивши важност традиције и потребе да се она сачува и одржава. Похвалио је све младе из Алибунара који су носиоци и чувари наше традиције, након чега им је пожелео срећу у даљем току такмичења. 
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81