gore

  • Baner Optina Alibunar

ТАКМИЧАРСКИ ВИКЕНД ОСНОВАЦА У ОПШТИНИ АЛИБУНАР

DSCN4481 1600x1200Општинска библиотека „Вук Караџић“ из Алибунара и ове године била је домаћин традиционалне смотре рецитатора ученика основних школа са територије наше општине. Уз присуство представника локалне самоуправе директорка библиотеке, госпођа Љиљана Боторић, поздравила је све присутне и отворила 22. по реду општинску смотру рецитатора Алибунара. „Циљ ове смотре је унапређење културе говора и лепог изражавања код ученика, развој личних склоности и способности за књижевност и књижевно стваралашто, као и упознавање са говорним вредностима. Драго ми је да могу да кажем да ова манифестација из године у годину добија на значају, бива све цењенија и постаје све посећенија“. 
Четворочлани жири је успостављеним критеријумима оцењивао рецитаторске способности  65 пријављених такмичара, подељених у две категорије  –  од  1. до 4. разреда и од 5. до 8.разреда. Сала СО Алибунар, попуњена до последњег места, претворена је уз помоћ малишана који су се такмичили у празник за ухо и очи. Рецитатори су доносили своје рецитације на посебан начин, а сваки такмичар је био испраћен громогласним аплаузом.  Утисак је да су сви били победници, али по пропозицијама четворо најбољих ће наставити такмичење на зонском такмичењу,  које ће бити одржано 29. марта у Ковину. 
 
DSCN4506 1600x1200
 
DSCN4513 1600x1200
 
Ученици који ће представљати нашу школу су:
 
Млађе категорије (1.-4.разред)                                                                                                                 
Стефана Живковић из Банатског Карловца, Сања Павлов из Алибунара, Стојановић Илија из Добрице и Стефан Сератлић из Локава.
 
Старије категорије (5.-8.разред)                                                                                                                       
Мега Вања из Јаношика, Срђан Тома и Милица Ракић из Иланџе и Ксенија Пантовић из Банатског Карловца.
 
DSCN4535 1600x1200
 
DSCN4546 1600x1200
 
Поред такмичења рецитатора у Алибунару одржана су и општинска такмичења старијих ученика (од 5. до 8. разреда) основних школа из историје и биологије. Банатски Карловац је био домаћин такмичењу из историје у коме је учествовало 19 учесника, а у Локвама се одржало такмичење из биологије у коме је учествовало 48 основаца. 
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81