gore

  • Baner Optina Alibunar
  • Насловна
  • News
  • Citizens and Settlements
  • Свечано уручивање уговора за доделу пакета помоћи за 13 избегличких породица у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији

Свечано уручивање уговора за доделу пакета помоћи за 13 избегличких породица у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији

DSCN4315 1600x1200У општини Алибунар данас је свечано уручено 13 уговора за доделу пакета помоћи у виду грађевинског материјала и опреме за откупљена сеоска домаћинства намењена избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које имају пребивалиште на територији општине Алибунар, у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији (РСП).
Поред заменика председника општине Алибунар, господина Бошка Тијанића као домаћина догађаја, свечаном уручивању су присуствовали и председник СО Алибунар Синиша Гавранчић, окружни координатор за Јужни Банат Љиљана Ракић, повереник за избеглице Јован Томић и представници Комесаријата за избеглице и миграције. 
 
DSCN4291 1600x1200
 
У име Комесаријата за избеглице и миграције, корисницима се обратила Љиљана Ракић, која је овом приликом истакла одличну сарадњу са општином Алибунар у спровођењу Регионалног стамбеног програма. Посебно се захвалила РСП донаторима, на челу са Европском Унијом као највећим донатором, а корисницима је честитала и пожелела срећно усељење у нова домаћинства.
Заменик председника општине Алибунар Бошко Тијанић захвалио се корисницима на стрпљењу и пожелео им срећан живот у новим домовима. У име корисника, Снежана Милошевић се захвалила општини, Комесаријату за избеглице и миграције и донаторима.
 
DSCN4306 1600x1200
 
Регионални програм стамбеног збрињавања (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.
 
Регионални стамбени програм Републике Србије спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81