gore

  • Baner Optina Alibunar

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТИ МУЗИКЕ И ФОЛКЛОРА У ОПШТИНИ АЛИБУНАР

DSCN2642 1600x1200 1600x1200У изузетно пријатној атмосфери недавно уређених домова културе на територији наше општине, Центар за културу општине Алибунар је пред новодишње празнике организовао три концерта музике и фолклора. Први концерт је одржан 17. децембра у Владимировцу, 21.12.  је одржан концерт у Алибунару и завшрни концерт је одржан 23. децембра у Банатском Карловцу.
Публика је на концертима могла да ужива у приказима традиције и стваралаштва свих народа и народности које наша општина негује. Пoред традиционалних игара, публици је приказана и ромска кореографија под називом “Циганске игре из Баната”, играчког пара КУД „Добривоје Путник“ из Панчева. Учешће у овој тродневној манифестацији су узели сви фолклорни ансамбли Центра за културу, од најмлађих до најстаријих група. Учествовали су и вокални солисти Милица Петровић Васиљевић, Кристијана Зарија  и Огњен Инђић који су одушевили публику народом песмом и својим вокалним способностима. У извођењу их је пратио оркестар Центра за културу општине Алибунар.
Публика је своје одушевљење и захвалност извођачима показала громким аплаузом након сваке нумере, доказујући да је традиција нешто што оставља веома позитиван утисак и чини новогодишње празнике још лепшим.
 
 
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81