gore

  • Baner Optina Alibunar

ФОРМИРАН САВЕТ РОДИТЕЉА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

Grb AlibunarУ складу са новим законским одредбама  и у општини Алибунар формиран је Општински савет родитеља који чине родитељи из свих школа са територије наше општине, као и представници предшколске установе „Полетарац“. Прву конститутивну седницу отворио је координатор Савета родитеља, који је уједно и председник Актива директора свих школа на територији општине Алибунар. Он је упознао присутне чланове Савета са новинама које предвиђа члан 121. Закона о основама система образовања и васпитања, где је најважнија увођење новог органа – Општински савет родитеља, који чине представници Савета родитеља свих образовних установа са подручја општине.
Представници савета бирају се сваке школске године, а општински Цавет родитеља даје мишљење, иницира акције и предлаже мере за остваривање права детета, унапређење образовања, васпитања и безбедности деце, односно ученика у општини. Савет учествује у утврђивању општинских планова и програма који су од значаја за остваривање образовања, васпитања и безбедности деце, прати и разматра могућности за унапређивање једноаког приступа, доступности и могућности образовања и васпитања за децу, односно ученике, спречавања социјалне искључености деце односно ученике из угрожених и осетљивих група на територији општине, пружа подршку школским саветима родитеља свих установа на територији општине у вези са питањима из њихове надлежности итд. 
Чланови Општинског савета родитеља су кроз разговор установили да родитељи морају активније да се укључе и да морају да схвате своју одговорност. Такође, неопходно је да се активно ради на подизању свести родитељи и спречавању појаве насиље. У циљу едукације родитеља у школама су организоване и радионице. 
   
Представници Савета родитеља општине Алибунар су:
о Данијела Дамјанов – представница ОШ ''Братство и јединство'' Алибунар, 
о Андреа Бораћ – представница ОШ ''Братство и јединство'' Алибунар, 
о Милена Братић – представница ОШ ''Братство и јединство'' Алибунар, 
о Марија Милетић – представница ОШ ''1.мај'' Владимировац, 
о Михаела Ђуђа – представница ОШ ''1.мај'' Владимировац, 
о Катарина Марић – представница ОШ ''1.мај'' Владимировац, 
о Мартина Бај Урбан – представница ОШ ''Т.Г.Масарик'' Јаношик,
о Биљана Живојинов – представница ОШ ''М.Црњански'' Иланџа,
о Јонице Мунћан – представник ОШ ''3.октобар'' Локве,
о Санела Јевтић Раша – представница ОШ ''2.октобар'' Николинци,
о Радмила Демоња – представница ОШ ''Д.Јерковић'' Б.Карловац,
о Илија Пенца – представник ЕТШ ''Д.Обрадовић'' Алибунар,
о Милица Тијанић – представница ПУ ''Полетарац'' Алибунар,
о Марина Радуловић – представница ПУ ''Полетарац'' Алибунар.
 
IMAG1729 1600x1200
 

Print Email

Baner Pecat 211x81