gore

  • Baner Optina Alibunar

ДАН ОПШТИНСКЕ БИБЛИОТЕКЕ „ВУК КАРАЏИЋ“ У АЛИБУНАРУ

DSCN1718 1600x1200Општинска библиотека „Вук Караџић“ из Алибунара представља једну од најугледнијих и најзначајних културних институција. Поводом обележавања Дана Општинске библиотеке, као и претходних година, уз сарадњу са Општином Алибунар и Центром за културу општине Алибунар, приредила је пригодан програм уз госта вечери Ненада Јанковића, алиас др Неле Карајлић.
Присутне поклонике књига и госте, међу којима су били председник Општине Алибунар - Предраг Белић и председник СО Алибунар, Синиша Гавранчић, поздравила је директорка библиотеке Љиљана Ранковић. „Библиотека „Вук Караџић“ поред њене основне делатности настоји да чува, излаже и публикује историјску и културну баштину, вредности које темеље наш идентитет и негује традицију духовности мултиетичне средине у којој живимо. Изузетно ми је задовољство кад видим да је сала испуњена до последњег места, желим свима да се захвалим, а посебно поздравим нашег госта, господина Ненада Јанковића који се одазвао позиву да присуствује и представи његову књигу „Фајронт у Сарајеву“, истакла је директорка библиотеке.
 
DSCN1856 1600x1200
 
Присутне је поздравио и гост свечаности др Неле Карајлић - југословенски и српски рок-музичар, композитор, глумац, писац и режисер. Рођен је и живео у Сарајеву, а у априлу 1992. године услед рата у Босни и Херцеговини, избегао је у Београд што је био један од главних разлога за настанак књиге „Фајронт у Сарајеву“. „Желим све да вас поздравим. Нисам очекивао оволику посећеност и кад вас видим, могу само да кажем да сам срећан што сам овде, међу насмејаним и добрим људима са огромном енергијом.“ истакао је др Неле Карајлић и наставио: „Књига „Фајронт у Сарајеву“ је тешко, помало болно и носталгично подсећање на моје успомене на тај град које су га учиниле толико посебним. То је био најомиљенији град у бившој Југославији и симбол за магичне осамдесете, које су вероватно најзлатније доба југословенске културне и музичке сцене које памтимо. У њој сам на мој начин описао сва моја знања и сазнања шта и зашто се десило у периоду од рата у Босни са жељом  да подстакнем људе да се ово никад више не понови.“
 
DSCN1766 1600x1200
 
Богат и разноврсан програм отворили су ученици балетске школе „Димитрије Парлић“ из Панчева. Огњен Инђић, млади и талентовани солиста, отпевао је две песме, а одушевљена публика је наставила да ужива у програму који су приредили ђаци из основних школа наше општине, Велимир Тошић имитатор и stand-up комичар и Николовски Анђела, млада песникиња.
 
DSCN1737 1600x1200
 
DSCN1760 1600x1200
 
DSCN1833 1600x1200
 
 
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81