gore

  • Baner Optina Alibunar

ПРИВРЕДНИЦИ АЛИБУНАРА НА САСТАНКУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ БЕЛИЋЕМ

IMAG1476 1600x1200На иницијативу председника Општине Алибунар, Предрага Белића одржан је састанак са привредницима који послују на територији наше општине. 
У свом уводном излагању, председник Општине је изразио намере руководства локалне самоуправе да уз подршку Владе Републике Србије и Владе АП Војводинеу и у наредном периоду ради на ефикаснијем и економски напреднијем развоју општине. Председник је изразио искрену спремност локалне самоуправе у пружању подршке привредницима и успостављању партнерског односа. Истакао је да сарадња локалне самоуправе, као најважнијег сервиса грађана, и привредника, који су важна карика у процеса развоја средине, мора бити утемељена на суштинском, дугорочном и одрживом принципу.    
 
IMAG1479 1600x1200
 
Начелник за привреду Општинске управе општине Алибунар, Ивица Росић обавестио је привреднике о Конкурсу Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. На Конкурс се са својим пројектима могу пријавити сва привредна лица до првог децембра (01.12.) 2017. године, а сву помоћ при изради пројектне документације заинтересованим привредницима пружиће Канцеларија за локално-економски развој општине Алибунар. Пријава за учешће на Конкурсу омогућила би финасијске субвенције одобреним пројектима чија је вредност већа од 50.000 еура и у оквиру кога ће бити запослено минимум 10 радника. За овај подстицајни пројекат је обезбеђено 350.000.000 динара из буџетског фонда АП Војводине са циљем спровођења мера развојне политике и оснаживања локалне привреде.
Након представљања Конкурса отворена је панелна дискусија у оквиру које је председник Општине Белић позвао привреднике да изнесу своје предлоге, идеје и елементе сарадње којим би се унапредила комуникација и решавали проблеми са којим се сусрећу. Разговарало се о плановима, радним индустријским зонама, инфраструктурним пројектима, новим радним местима и многим кључним сегментима пословања. 
Представници локалних привредника показали су велико задовољство за иницијалну идеју председника општине, а разговор је текао у позитивној и отвореној атмосфери. На предлог председника сложили су се да овакав вид директне сарадње локалне самоуправе и привредника треба усвојити као праксу у наредном периоду.
 
IMAG1479 1600x1200
 

Print Email

Baner Pecat 211x81