gore

  • Baner Optina Alibunar

У ОПШТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ „ВУК КАРАЏИЋ“ ОТВОРЕН ЕУТЕКА КУТАК

IMAG1386 1600x1200Општина Алибунар и званично се прикључила европском пројекту „ЕУТЕКА – ЕУ у вашој библиотеци“. Овај пројекат има за циљ пружање конкретне подршке библиотекама широм Србије како би и оне у својим срединама поново постале места за информисање грађана. 
Пројекат је у свирси грађана Алинунара и њиховом бољем упознавању са Европском унијом. Најважније у оквиру овог пројекта је што нашим суграђанима постају доступне информације и јасна упутстава за коришћење фондова ЕУ намењених пољопривредницима, предузетницима, медијима, удружењима грађана, како би уз додатна средстава унапредили своје пословање. У ЕУтека кутку сви заинтересовани могу наћи разноврсне публикације и књиге о ЕУ – од тога како ова заједница функционише, преко тога шта које преговарачко поглавље тачно значи. 
„Библотека „Вук Караџић“ је постала чланица ЕУтека мреже и успешан учесник пројекта који је покренула Делегација ЕУ у Србији и њен пројектни тим. Добијање донације у виду новог рачунара са пратећом опремом, полице са новим публикацијама, књигама и информативнм материјалом за библиотекаре и кориснике, резултат су нашег активног учешћа“ каже директорка Општинске библиотеке, Љиљана Ранковић. 
Ову иницијативу покренуле су Делегација Европске уније, Министарство културе и информисања Владе Републике Србије и Народна библиотека Србије потписивањем Меморандума о разумевању 2014. године, а партнерству се прикључила и Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије. ЕУтека мрежу тренутно чине 48 јавних библиотека широм Србије.
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81