gore

  • Baner Optina Alibunar

РАДОВИ НА ОПШТИНСКОМ ПУТУ ВЛАДИМИРОВАЦ – ДЕВОЈАЧКИ БУНАР

IMAG1347 1600x1200На путу Владимировац – Девојачки бунар отпочели су радови чији је инвеститор Општина Алибунар, а финансијер предузеће д.о.о „Ветроелектране Балкана“ са седиштем у Београду. На основу дозвола издатих од стране органа Општине, отпочели су радови на асфалтирању овог општинског пута. 
У оквиру деонице дужине од око 3.260m, са почетком од одвајања са магистралног пута – државног пута ИБ реда бр.10 Београд  – Вршац, вршиће се реконструкција и радови пресвлачења пута у целој ширини новим слојем асфалт-бетон, док се на деоници код војног комплекса,  у дужини око 925m, изводе радови на проширењу постојећег пута. Планирано је и уређење  прелаза пута преко железничких колосека железничке станице „Владимировац“, која је саставни део ове деонице. При крају су и радови на атарском путу, који од општинског пута води ка Мраморку, у дужини од 450m. На овој деоници је извршено постављања туцаничког застора дуж целе ширине пута. 
Радови се изводе са циљем унапређења пута и омогућавања несметаног пролаза вангабаритних возила за достављање опреме за изградњу ветропарка „Чибук 1“.  Бенефит грађана са територије општине Алибунар је вишезначајан, јер ће радови унапредити путеве кроз побољшање коловозних конструкција. Самим тим ће свим путницима бити омогућено безбедније, али и ефикасније одвијање саобраћаја. 
Радови имају стратешки значај не само за житеље Владимировца и Девојачког бунара, већ ће умногоме побољшати положај Девојачког бунара, као атрактивне туристичке дестинације. 
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81