gore

  • Baner Optina Alibunar

ПОКЛОНИЛИ СМО ШКОЛСКЕ ТОРБЕ ПРВАЦИМА

DSCN1164 1600x1200Општина Алибунар, сa циљем подизања квалитета живота наше деце и стварања лепшег и сигурнијег окружења, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за образовање, прописе, управе и национаналне мањине, обезбедила је 142  школске торбе за ученике првих разреда основних школа.  Подела  бесплатних школских торби за прваке у школама у Алибунару, Банатском Карловцу, Иланџи, Селеушу, Новом Козјаку, Николинцима, Добрици и Локвама је наставак образовне политике која подразумева фокус на најмлађе. 
Представници Општине Алибунар су посетили прваке у поменутим школама, разговарали са ђацима и лично им уручили школске торбе. Приликом доделе школских торби у Добрици и Николинцима је присуствовала и Јелена Јовановић, покрајинска посланица у Скупштини АП Војводине.
 
IMAG1247 1600x1200
 
Прва, и тренутно једина жена ромске националне припадности, на тој врло важној позицији, приликом посете школама у којим је и обе године уписан велики број ромске деце је истакла: „Квалитет образовања Рома из године у годину постепено напредује, из простог разлога што у је последњих пар година учињено много тога да се наставни планови прилагоде специфичним образовним програмима деце ромске поулације. Сматрам да је образовање једини пут да припадници ромске националности  изађу из зачараног круга беде и сиромаштва и управо је ово мотив и радост деци која су добила овај пригодан поклон. Поједине општине са територије АП Војводине улажу много напора и труда за бољи живот Рома. Међу њима је, свакако, општина Алибунар и тим поводом посебно желим да се захвалим председнику Општине Алибунар, господину Предрагу Белићу.“
 
Ово није једина акција коју је наша општина током ове године спровела за ђаке основних школа, али је значајна јер је реализована у сарадњи са Покрајинском владом захваљујући и челницима наше општине, начелу са Адријаном Сфера, већником за образовање. Госпођа Сфера је редовном комуникацијом са директорима основних школа и Покрајинским секретаријатом за образовање успешно обезбедила да школе са наше територије буду део овог пројекта и уједно значајну помоћ родитељима наших првака.
 
 
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81