gore

  • Baner Optina Alibunar

Скупштина добила новог председника, а Банатски Карловац – План генералне регулације

DSCN5033 1600x1200На осмој седници Скупштине општине Алибунар, у понедељак, 28. новембра, одборници су расправљали о релевантним темама у врло живописном тону, јер је на дневном реду било више изузетно значајних питања. 
На почетку седнице донета је Одлука о избору новог председника Скупштине општине, с обзиром да је госпођи Зузани Ђукић констатован престанак функције на лични захтев. Након спроведеног поступка тајног гласања, за председника Скупштине изабран је Синиша Гавранчић, одборник СО Алибунар, са изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђује“.
 
DSCN5035 1600x1200
 
По предлогу који је стигао од стране Општинског већа, донета је Одлука о организацији Општинске управе општине Алибунар, а у складу са Законом о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, који је донет у марту, а почиње да се примењује од 01. децембра ове године. Општинска управа образује се као јединствени орган, у оквиру кога функционишe 5 одељења: 1. одељење за привреду, јавне службе и развој, 2. одељење за финансије, 3. одељење за општу управу и грађанска стања, 4. одељење за помоћне послове и послове скупштине општине, председника општине и општинског већа и 5. одељење за инспекцијске послове, грађевинарство, урбанизам и имовинско-правне послове. Направљена је разлика између службеника и намештеника. Намештеници се ангажују за обављање помоћно-техничких послова. У складу са законом, Одлуком се оставља могућност организовања унутрашњих организационих јединица попут одсека, група и канцеларија. Предвиђена је и могућност организовања кабинета председника општине. Закон у организацију рада Општинске управе сада више укључује Општинско веће, као својеврсни контролни орган, па је новина и та да је доношење акта о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи од сада у надлежности Општинског већа. Циљ нове одлуке о организацији општинске управе је ефикаснији и транспарентнији рад свих њених организационих јединица.
Још једна значајна одлука обележила је ову седницу – донет је План генералне регулације насеља Банатски Карловац. Председник Општине Алибунар, Предраг Белић је у расправи изразио изузетно задовољство због доношења ове одлуке, јер је процедура одуговлачена годинама уназад. Коначно је процес финализован. Ради се о значајном документу, који ће представљати основ за будуће инвестиционо планирање на територији овог насељеног места. Ускоро се очекује завршетак израде ових планова и за Алибунар и Владимировац.
 
DSCN5024 1600x1200 
DSCN5049 1600x1200
 
DSCN5022 1600x1200
 
DSCN5037 1600x1200
 
DSCN5053 1600x1200
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81