OPŠTINI ALIBUNAR DODELJENO 4 MILIONA DINARA ZA REGRESIRAN PREVOZ UČENIKA

put djaci 2 1600x1200Na svečanosti povodom potpisivanja ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine, koje su putem konkursa ostvarile pravo na sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola u vrednosti od 182 miliona dinara, među 44 opštine našla se i opština Alibunar.
Opštini Alibunar za prevoz srednjoškolaca pripalo je 4 miliona dinara, a ugovor je u ime opštine potpisao Ivica Rosić, načelnik za privredu, javne službe i razvoj. “Deo sredstava za prevoz naših srednjoškolaca smo obezbedili kroz ovaj konkurs, a veći deo obezbeđujemo iz budžeta naše opštine. Opština Alibunar i njeno rukovodstvo imaju jasnu politiku podrške školovanja - učenika osnovnih, srednjih škola i studenata. Trudimo se da roditeljima i na ovaj način olakšamo školovanje dece. Lokalna samouprava projektom besplatnog prevoza za sve učenike sa svoje teritorije podržava i pospešuje obrazovanje mladih ljudi koji zbog obrazovanja putuju u Pančevo, Vršac i Alibunar. “
 
put djaci 6 1600x1200
     
Prisutnima se obratio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je tom prilikom rekao je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se njim šalje poruka podrške učenicima koji su odabrali školovanje izvan mesta u kojima žive.
„Pokazali smo sposobnost da investiramo u obrazovanje, te da u odnosu na jačanje naših finansijskih kapaciteta za to izdavajamo sve više sredstava i to će ostati jedan od prioriteta Pokrajinske vlade“ - rekao je predsednik Mirović.
 
put djaci 1 1600x1200
     
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj NJilaš, rekao je da je ovaj konkurs samo jedan u nizu pokazatelja kontinuirane i plodonosne saradnje između lokalnih samouprava i pokrajinskih vlasti.
 
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81