OPŠTINA ALIBUNAR POMAŽE PČELARIMA

pomoc pcelarimaPokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu obezbedio je u saradnji sa firmom „Evrotom“ doo donaciju lekova za pčele za 40 opština, među kojima je i opština Alibunar. Opštini Alibunar je ovom prilikom dodeljeno 182 leka Varotom i 81 komada pakovanja Forssatom, koji služe za suzbijanje parazita u košnicama i prehranu pčela.
Po osnovu ugovora o sufinansiranju programa za primenu novih tehnologija u AP Vojvodini,  donet je Zaključak o donaciji lekova za pčele, a pravo na donaciju su  imala registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije AP Vojvodine, sa aktivnim statusom kao članovi Udruženja pčelara sa prijavljenim brojem košnica u Upravi za Trezor.
Ivica Rosić načelnik za privredu, javne službe i razvoj, sastao se u maloj Sali SO Alibunar sa predstavnicima 3 udruženja pčelara sa teritorije naše opštine i informisao ih o lekovima koji su dopremljeni. Pri uručenju lekova, upoznao je članove udruženja pčelara sa kompletnim programom lekova I načinom korišćenja. Takođe je pohvalio udruženja koja su prikupila neophodnu dokumentaciju o broju košnica koje poseduju i pravoremeno podatke dostavili nadležnom odeljenju  opštinske uprave.
 
IMG 27e7b86b1ef6c27fba07366459825563 V 1600x1200
     
Dodeli lekova za pčele su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, među kojima je bila i zamenica direktora Turističke organizacije opštine Alibunar, Vesna Purić,  sa kojom su predstavnici pčelara razgovarali o organizaciji ovogodišnjeg Sabora pčelara.
Udruženja pčelara kojima su dodeljeni  lekovi su:  “Bagrem” iz Alibunara, “Banatska pčela” i “Pčelica”, oba iz Banatskog Karlovca. Pčelari nisu krili zadovoljstvo, obzirom koliko im je značajna dodeljena donacija, a prema njihovim rečima primena dobijenih preparata će uslediti odmah nakon prvog prolećnog pregleda pčela. 
    
 

Print Email

Baner Pecat 211x81