SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

IMAG2041 1600x1200U Svečanoj sali Opštine Alibunar održana je 26. sednica Štaba za vanredne situacije. Sednicom je predsedavao predsednik opštine Alibunar i komandant Štaba Predrag Belić. 
Na sednici je razmatrano stanje spremnosti i priprema subjekta zaštite i spašavanja opštine Alibunar u sprovođenju preventivnih mera zaštite  u odbrani od  poplava na teritoriji naše opštine. 
 
IMAG2032 1600x1200
 
Načelnik Štaba, Mila Vlajković detaljno je predstavila Izveštaj o radu Štaba za 2017. godinu, koji je u toku pomenute godine održao dve redovne i pet vanrednih sednica. „Prioritet u izršavanju poslova i zadataka zaštite i spasavanja dat je pripremama i organizovanju subjekata zaštite i spasavanja za izvršavanje i sprovođenje utvrđenih zadataka u jedinstveni sistem zaštite i spasavanja Republike Srbije. Takođe, u prethodnoj godini su poboljšani uslovi za efikasno sprovoćenje mera i zadataka zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.“ 
Štab za vanredne situacije je usvojio i Program rada za 2018. godinu, kojim su obuhvaćene mere i aktivnosti  propisane Zakonom o vanrednim situacijama, a odnose se na nadležnosti lokalne samouprave. Komadant Štaba, Predrag Belić je izneo da će štab kao i do sad ispunjavati svoje zadatke i razvijati sistem zaštite i spasavanja na teritoriji opštine Alibunar.
 
IMAG2035 1600x1200

Print Email

Baner Pecat 211x81