RADNI SASTANAK PREDSEDNIKA OPŠTINE SA PREDSTAVNICIMA NIS-a

IMAG1610 1600x1200Predsednik Opštine Alibunar Predrag Belić i njegovi saradnici sastali su se danas sa delegacijom kompanije „NIS“ povodom nove etape seizmičkih ispitivanja na teritoriji naše opštine. 
U sklopu istraživanja nafte i gasa, predstavnici kompanije NIS prezentovali su projekat „3D seizmika Južni Banat“ kojim započinju geofizička istraživanja na području opštine Alibunar, konkretno u mesnim zajednicama Vladimirovac i Seleuš. 
 „Želim ovom prilkom da izrazim iskreno zadovoljstvo povodom novog početka saradnje i projektnih radova koje sprovodite. Posmatrajući prethodna iskustava u kojima ste kao odgovorna kompanija ispoštovali sve dogovore, opravdano verujem da će i ova saradnja teći u odličnom pravcu. Takođe, očekujem da će vam stanovnici naše opštine, u duhu dobrih domaćina, izaći u susret da što brže i efikasnije obavite vaša istraživanja na obostranu korist, ali i u korist šire društvene zajednice“, istakao je Predrag Belić.
 
IMAG1607 1600x1200
 
Projektovana 3D seizmička ispitivanja imaju za cilj pronalaženje novih ležišta nafte i gasa. Prilikom sastanka, predstavnici obe strane su se složili da je najvažniji interes građani, te da se u mestima u kojima se izvode radovi, meštani ne osete ni jedan problem tokom realizacije projekta. Dogovor obe strane je da se na predstojećim sastancima, pored osvrtanja na presek stanja toka projekta, razgovara i o mogućnostima za unapređenje odnosa i  oblastima u kojima jedni drugima pomenute strane mogu biti od koristi.
Planirano je da projekat bude realizovan u periodu od novembra 2017. do polovine aprila 2018. godine, a u mesnim zajednicama su otvoreni informativni punktovi gde građani mogu da dobiju dodatne informacije o radovima, kao i da dostave svoje sugestije, svakog radnog dana od 8-14 časova.
 
IMAG1606 1600x1200
 

Print

FaLang translation system by Faboba