POKLONILI SMO ŠKOLSKE TORBE PRVACIMA

DSCN1164 1600x1200Opština Alibunar, sa ciljem podizanja kvaliteta života naše dece i stvaranja lepšeg i sigurnijeg okruženja, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, uprave i nacionanalne manjine, obezbedila je 142  školske torbe za učenike prvih razreda osnovnih škola.  Podela  besplatnih školskih torbi za prvake u školama u Alibunaru, Banatskom Karlovcu, Ilandži, Seleušu, Novom Kozjaku, Nikolincima, Dobrici i Lokvama je nastavak obrazovne politike koja podrazumeva fokus na najmlađe. 
Predstavnici Opštine Alibunar su posetili prvake u pomenutim školama, razgovarali sa đacima i lično im uručili školske torbe. Prilikom dodele školskih torbi u Dobrici i Nikolincima je prisustvovala i Jelena Jovanović, pokrajinska poslanica u Skupštini AP Vojvodine.
 
IMAG1247 1600x1200
 
Prva, i trenutno jedina žena romske nacionalne pripadnosti, na toj vrlo važnoj poziciji, prilikom posete školama u kojim je i obe godine upisan veliki broj romske dece je istakla: „Kvalitet obrazovanja Roma iz godine u godinu postepeno napreduje, iz prostog razloga što u je poslednjih par godina učinjeno mnogo toga da se nastavni planovi prilagode specifičnim obrazovnim programima dece romske poulacije. Smatram da je obrazovanje jedini put da pripadnici romske nacionalnosti  izađu iz začaranog kruga bede i siromaštva i upravo je ovo motiv i radost deci koja su dobila ovaj prigodan poklon. Pojedine opštine sa teritorije AP Vojvodine ulažu mnogo napora i truda za bolji život Roma. Među njima je, svakako, opština Alibunar i tim povodom posebno želim da se zahvalim predsedniku Opštine Alibunar, gospodinu Predragu Beliću.“
 
Ovo nije jedina akcija koju je naša opština tokom ove godine sprovela za đake osnovnih škola, ali je značajna jer je realizovana u saradnji sa Pokrajinskom vladom zahvaljujući i čelnicima naše opštine, načelu sa Adrijanom Sfera, većnikom za obrazovanje. Gospođa Sfera je redovnom komunikacijom sa direktorima osnovnih škola i Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje uspešno obezbedila da škole sa naše teritorije budu deo ovog projekta i ujedno značajnu pomoć roditeljima naših prvaka.
 
 
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81