OPŠTINI ALIBUNAR NA KONKURSU POKRAJINSKE VLADE DODENJENO 5.200.000 DINARA BESPOVRATNIH SREDSTAVA

FullSizeRender 1 1600x1200Pokrajinska vlada i Sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, danas su sa predstavnicima opštine Alibunar svečano potpisali ugovor o dodeli 5.200.000 dinara dobijenih na Konkursu  za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, i investiciono održavanje objekata ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja i vaspitanja na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, za 2017. godinu.
Dokumentaciju je u zadatom roku pripremila i uredno predala opštinska uprava zahvaljujući čemu je, u konkurenciji od 76 ustanova sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, opštini Alibunar dodenjen jedan od najvećih finasijskih grantova u ukupnom iznosu od 5.200.000 dinara bespovratnih sredstava. Celokupan iznos dobijenih sredstava će biti usmeren za sanaciju krova srednje Ekonomsko-trgovinske škole „Dositej Obradović“ u Alibunaru. Ugovor o dodeli sredstava je u ime opštine Alibunar potpisao direktor škole Saša Lekić.
Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj NJilaš. Igor Mirović je istakao da su ove godine po prvi put izdvojena ovako značajna sredstva za objekte obrazovnih ustanova na teritoriji Vojvodine, kao i da će ova sredstva biti uložena u ustanove koje se nalaze na teritoriji čak 36 lokalnih samouprava, od ukupno 45 koliko ih ima u pokrajini, a poboljšanje uslova osetiće 28.506 dece. Najavio je i da se za 2018. godinu planira izdvajanje značajnijih sredstava u cilju poboljšanja situacije u sistemu obrazovanja i da je ovo jedan od najvažnijih zadataka, jer želimo da podržimo one ustanove u kojima borave, uče i vaspitavaju se naša deca. Naglasio je i da je neophodno da svi u zajednici učine bar malo više za svoju sredinu, kako bi nam svima u budućnosti bilo bolje.
 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81