Добрички дани

pogačijadaИ ове године вредни мештани Добрице, наујдаљенијег села општине Алибунар, обележавају своју сеоску славу, у циљу очувања традиције. 
У петак 11. августа 2017. године, одржана је „Погачијада“, манифестација која је окупила вредне домаћице које су се надметале у вештини припремања најлепших и најукуснијих погача. Њихово умеће и вештине можете видети у приложеним фотографијама, а укус погача које су вредне и веште домаћице припремиле за Погачијаду, имали су прилике да пробају сви присутни на манифестацији.
У суботу је одржана изложба већ надалеко познате „Добричке“ ћурке.  Како домаћини кажу, ова аутоктона врста се са поносом може представљати и пласирати у свету. Једна је од најробуснијих и најздравијих раса Србије. За узгој нису потребни посебни услови, јер је врло отпорна на болести и не захтева посебну негу. Врста која воли слободу и одликује се изузетним видом који омогућава лако уочавање хране и предатора. 
Одигран је и турнир у малом фудбалу, а ловци су гађали глинене голубове. 
У петак 17.08. можете присуствовати такмичењу у кувању рибље чорбе, а у недељу, 19. августа, биће одржана већ традиционална Добричка фијакеријада, на коју вас домаћини позивају, да заједно прославимо њихову сеоску славу. 
 

Print Email

Baner Pecat 211x81