gore

 • Baner Optina Alibunar
 • ОДРЖАНА ЈЕ ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ „ХРАНИТЕЉСТВО ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА“
 • СРЕЋАН БОЖИЋ
 • ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА
 • ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА У АЛИБУНАРУ
 • ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНИ АЛИБУНАР НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ
 • ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА
 • ОДРЖАНА ЈЕ ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ „ХРАНИТЕЉСТВО ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА“

  ОДРЖАНА ЈЕ ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ „ХРАНИТЕЉСТВО ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА“

  У циљу формирања мреже хранитељских породица на територији наше општине, данас је у просторијама Центра за социјални рад Алибунар, уз поштовање свих епидемиолошких мера одржана информативна радионица на тему „Хранитељство за одрасла и старија лица“ заинтересованим грађанима.
 • СРЕЋАН БОЖИЋ

  СРЕЋАН БОЖИЋ

  Божић је најсветији хришћански празник који нас учи најузвишенијим хришћанским врлинама попут праштања, племенитости и одмерености које вековима остављамо у аманет генерацијама. У име Општине Алибунар честитам свим верницима који празнују по јулијанском календару најрадоснији хришћански празник, Бадњи дан и Божић у жељи да га проведу у благостању и добром здрављу у друштву своје породице. Мир божији Христос се роди!
 • ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

  ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

  У општини Алибунар данас је потписано 140 уговора из Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Алибунар за 2021. годину на које је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије дало сагласност. Уговори које су потписали били су на основу конкурса:

  Више..

 • ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА У АЛИБУНАРУ

  ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА У АЛИБУНАРУ

  Алибунар је треће место у нашој општини које је добило опремљено дечије игралиште. Средстава за изградњу обезбеђена су из буџета Општине Алибунар и донације компаније "Elicio Wind". Мисија наше општине јесте безбрижно и срећно детињство наших најмлађих суграђана, а на овај начин показујемо са колико посвећености се локална самоуправа залаже да то и оствари

  Више..

 • ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНИ АЛИБУНАР НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ

  ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНИ АЛИБУНАР НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ

  На 88. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду Општини Алибунар је додељено признање за предвиђене подстицаје развоју агробизниса на својој територији у току 2021. године.

  Више..

 • ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

  ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

  У име Покрајинске владе, председник Владе Игор Мировић уручио је здравственим установама на територији Аутономне покрајине Војводине кључеве за укупно 32 нова санитетска, дијализна и путничка возила за патронажу са пратећом опремом. Овом свечаном чину присуствовао је и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.

  Више..

ОДРЖАНА ЈЕ ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ „ХРАНИТЕЉСТВО ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА“

ОДРЖАНА ЈЕ ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ „ХРАНИТЕЉСТВО ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА“

СРЕЋАН БОЖИЋ

СРЕЋАН БОЖИЋ

ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА У СЕЛЕУШУ И ВЛАДИМИРОВЦУ

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА У СЕЛЕУШУ И ВЛАДИМИРОВЦУ

ЛЕТЊА ШКОЛА ПЛИВАЊА

ЛЕТЊА ШКОЛА ПЛИВАЊА

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА НА ЈАВНИ КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКАТА У СПРОВОЂЕЊУ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ

Општинско веће општине Алибунар је на својој седници од 23. јуна 2022. године продужило рок за подношење пријава Јавни конкурс за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације стамбених објеката на територији општине Алибунар. Рок који је првобитно одређен до 24. јуна 2022.г. продужен је за још 7 дана, односно последњи дан рока за подношење пријава је 01. јули 2022. године.

Продужење рока утврђено је у жељи да се омогући што већем броју правних лица да се укључе у ову активност, а у циљу обезбеђења реализације већег броја предвиђених мера и већег избора привредних субјеката.

Текст Закључка о продужењу рока за подношење пријава на јавни конкурс објављен је на званичној интернет страници Општине Алибунар, линк: www.alibunar.org.rs./mereenergetskesanacije.

Print Email

УНИШТАВАЊЕ АМБРОЗИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

Општина Алибунар и током 2022. године спроводи акцију уништавања амброзије на својој територији. Уништавање амброзије се врши на површинама јавне намене, власништва РС, односно корисника општине Алибунар, како у самим насељима тако и по ободним деловима насеља. Уништавање амброзије се не врши на пољопривредном земљишту.
Поступак уништавања амброзије обухвата мапирање терена под амброзијом (обилазак површина теренским возилом)  и хемијско третирање (прскање ручним прскалицама одређеним дозвољеним хемијским препаратима за ту намену). Поступак уништавања ће се обављати у два третмана. Прво третирање амброзије почиње од 20. јуна 2022.године како би се пре пуног цветања биљке (август месец) спречило расејавање полена и касније семена. Друго третирање ће се накнадно утврдити и грађани бити благовремено обавештени.
Поступак уништавања амброзије на територији Општине врши овлашћено правно лице по спроведеној јавној набавци – ЕКО САН ПЛУС Београд.
Амброзија првенствено настањује неуређено и запуштено земљиште.
Моле се грађани да дају свој допринос у уништавању ове штетне биљке тако што ће редовно одржавати зелене површине испред својих стамбених објеката као и зелене површине у својој парцели у смислу редовног кошења. Препорука је да се кошење врши ниско - до 5 цм изнад земље, у супротном, израста поново у року од 20 дана. Најефикаснији начин уништавања је чупање из корена, али и неговање ниског растиња утиче на њено затирање.  
Не дозволити масовно јављање овог корова због добробити свих нас грађана, првенствено нашег здравља. Познато је да се штетност амброзије огледа у алергеним својствима полена биљке. Алергијска реакција се првенствено јавља на горњим дисајним путевима. Отежано дисање и појачана секреција су основни облици  испољавања алергије која може у неким ситуацијама прећи у асматичне нападе. Један од симптома алергије је и осетљивост очију: пецкање и отеченост капака.       

Print Email

РАСПИСАН ЈАВНИ КОНКУРС У АКЦИЈИ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ

1652357264 1629377715 1629267196 1628233241 1626255057 1625831306 energetska efikasnost individualno stanovanje 2Општинско веће општине Алибунар је на својој седници од 09. јуна 2022. године расписало Јавни конкурс за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације стамбених објеката на територији општине Алибунар.

Општина Алибунар и Управа за финансирање и подстицање енергетске ефикасности су у марту месецу ове године закључили Уговор о суфинансирању програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова које спроводи општина Алибунар са Републиком Србијом, према коме Општина Алибунар и Управа, као орган у саставу Министарства рударства и енергетике Републике Србије, равноправно учествују у финансирању планираних мера. За ову намену, уговорне стране заједнички обезбеђују 3,5 милиона динара за пројекте који ће се реализовати у 2022. години.

Continue Reading

Print Email

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРВОМ ТРЕТМАНУ ПРСКАЊА КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

Општина Алибунар је и за 2022.годину издвојила средства за третирање одраслих форми комараца и то за 3 третмана који ће се радити у месецу јуну, јулу и августу.

У  уторак 14. јуна 2022.године од 19:00 часова у свим насељима општине Алибунар, на туристичком локалитету излетишта Девојачки бунар, као и на критичним локацијама свих насеља (паркови, гробља, појас канала ДТД и локација ''Шицарнице'') вршиће се прво третирање – прскање одраслих форми комараца са земље проласком возила са УЛВ уређајима кроз све улице насеља коришћењем препарата AquaK-Othrine на бази делтаметрина.

Моле се пчелари да предузму све неопходне мере заштите пчела.

Уколико временски услови нису повољни, третман се помера за први наредни повољан термин.

Третирање комараца изводи овлашћена стручна кућа ЕКО-САН ПЛУС ДОО Београд са којима Општина Алибунар има склопљен уговор.

Print Email

НОВА ДЕЧЈА ИГРАЛИШТА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

IMG 9ea139d36159c1e1886f3749a2f189b1 VУспешно је завршена изградња нових дечјих игралишта у седам насељених места и насеља на територији Општине Алибунар и то: Локве, Јаношик, Николинци, Девојачки Бунар, Иланџа, Нови Козјак и Добрица. Изградња дечјих игралишта финансирана је средствима буџета Општине Алибунар.

Сва игралишта израђена су по свим предвиђеним стандардима, при чему се превасходно водило рачуна о заштити и безбедности деце као корисника, али и заштити животне средине.

Деца из ових насељених места са радошћу су прихватила нова игралишта, као места где ће се квалитетно дружити и рекреирати.

Превасходни циљ реализације овог пројекта је иницирање квалитетније социјализације деце и родитеља, стварање здравих навика и позитивних вршњачких веза код деце.

Чињеница да се игралишта масовно већ користе од стране деце, говори да су задати циљеви несумњиво постигнути – здравље деце и њихово срећно одрастање. Јер, свет у коме живимо ништа не чини тако лепим као дечји осмех.

Овим путем апелујемо да се све справе на игралиштима користе на прописан начин и не уништавају како бисмо игралишта очували и за генерације које долазе.

 

Continue Reading

Print Email

Baner Pecat 211x81